Eric Mochèl Creatief


'WHO THE HèLL IS ERIC MOCHèL'

Ik ben in 1938 te Amersfoort geboren. Zoon van Klaas Mochèl en Anny Hörchler. Na de HBS een tijdje tekenles gekregen van Martin Brink in het oude politiebureau. Had twee sollicitaties lopen, één bij een bank en één bij NS. Toen ik van een sollicitatiegesprek bij de bank terug naar huis fietste en bij de spoorbrug een prachtige imposante trein, met een 1200 ervoor, door de bocht zag komen was mijn keuze gemaakt. Veertig dienstjaren bij NS van 1957 tot 1997. Perronopzichter, treindienstleider, verkeersleider en tenslotte goederendienstleider. Maakte in het oog springende reclameplaten voor de herenmodezaak van Ferdi Geutjes. Volgde een schriftelijke tekencursus bij de Famous Artists School. Tekende voor de Koppeling, het personeelsblad van NS, cartoons hetgeen ik jaren heb gedaan. Iedere week tekende ik 3 à 4 cartoons. Ook fotograferen was en is een grote hobby. Deed veel aan sport. Speelde bij Neptunus op het hoogste niveau waterpolo (voorste rij rechts). Speelden om het kampioenschap van Nederland, maar helaas werden we slechts tweede. Als dienstplichtige bracht ik het tot sergeant Sportinstructeur. Speelde in het Spoorwegwaterpoloteam en maakte daarmee mooie reizen. Kwam in het bestuur van de spoorsportbond. Als bestuurslid/chef d' equipe (zwemmen, waterpolo, volleybal en fotografie/kunst) maakte ik nog meer reizen, vooral naar het, toenmalige, Oostblok. Na een jaar met de VUT ben ik, in 1998, gaan schilderen.

DEZE WEBSITE WORDT M.I.V. 2019 VERVANGEN DOOR
www.eric-mochel-hobbyschilder.jouwweb.nlFAMILIE-ONDERZOEK
Mijn overgrootvader kwam uit Duitsland. Vermoedelijk kwam zijn familie uit de Elzas omdat daar veel Mochèl's wonen. Wij willen graag meer weten over onze voorouders en we hebben daar een webpagina voor gemaakt. Deze is in het Engels gesteld voor een groter bereik. We hopen daar veel reacties op te krijgen. Uit Amerika hebben we al enige reacties van Mochèl's gekregen.


ZOON MAX, GOUD EN ZILVERSMID
Max maakt prachtige sieraden en muurobjecten. Hieronder enige lovende recenties.
Ook zoon Rob heeft een creatief beroep, hij is ontwerper in de standbouw.


Een van de werkstukken waar Olger Wiersma altijd nog ontroerd over verteld is een grafsteen die hij maakte. De klant wilde voor zijn overleden moeder, een Francaise, een paar lelies.

Olger:"Ik maakte een ontwerp en schakelde meteen Max Mochèl in,
een bekende zilversmid, gespecialiseerd in artistieke vormen in plaatwerk.
Ik liep langs de bloemenman op de Nieuwmarkt , kocht een paar lelie's en zei tegen Max: "Hier heb je een bosje bloemen, maak ze maar in koper na." Max was dé man. Hij heeft mij niet teleurgesteld. Integendeel."

De veelzijdige goud en zilversmid Max Mochèl maakt prachtige, unieke, sieraden. Elke opdracht is voor hem een uitdaging.

Of het nu een opdracht is voor iets kleins zoals een broche, een ring, of iets groots, zoals een wandornament, Max maakt er iets moois van.

De Amsterdamse goud- en zilversmid Max Mochèl kreeg landelijke publiciteit met het maken van de stierenkop voor het 'Het Zevende Labyrint', geschreven door Ton Nennie.

Dit was de beloning voor het goed oplossen van de puzzels in dit boek.
Voor Max was het een uitdaging om de schat van 'Het Zevende Labyrint' te maken.


Famke en Mila Mochèl

DE KLEINKINDEREN

Ké en Dong MochèlLinks de kleindochters Famke ('96) en Mila ('98) dochters van Max en Ines. Rechts Ké ('99) en Dong ('01), dochters van Rob en Susanne.
Ké en Dong zijn in China geboren.De dames eind 2015


RECENT WERK


De twee schilderijen hierboven zijn genaamd "Muziek in De Schammer"en "Orkest".
Zij hangen heel toepasselijk in de bladmuziekwinkel van Marianne van Hooren en Erna van Hees, Zuidsingel 8 A.
Hier een link naar hun website: www.bladmuziekamersfoort.nl
In het eerste schilderij zijn componisten verwerkt in de wolken.
Dat probeerde ik ook in het andere schilderij maar dan als confetti, maar dat mislukte, het zag er niet uit....... als confetti. Met peut alles weggepoetst.

             EXPOSITIES/KUNSTMARKTEN

Momenteel geen activiteiten op de agenda.

Van 08 Juni t/m 21 September 2013 exposeerde ik, tijdens de expositie 150 jaarSpoorwegen in Amersfoort, schilderijen, cartoons en andere attributen in Het Wijkmuseum Soesterkwartier. Van de opening is een filmpje gemaakt waarin ik aan het eind in beeld kom. Filmpje van 13 min.Eric Mochèl, Leusden. Nederland. Tel.: 033-4944251 E-mail : ericmochel@ziggo.nl